ha nagyon teátrális akarnék lenni - és miért ne akarnék, hiszen kellően hatásvadász -, akkor egy Buddha idézettel festeném fel a helyzet hangulatát, miszerint:

"A győzelem gyűlöletet nemz, mert a legyőzött boldogtalan."

régi, szocialista állami vállalati környezetben elmondhatnám, hogy előléptettek. mivel nem a régi szocializmusban, hanem egy ultramodern böszme multi leányvállalatánál dolgozom, fogalmazzunk úgy: felelősségteljesebb, bérben és erkölcsi elismerésben is magasabb pozícióba kerültem az uborkafán. természetesen kellően utál ezért az a szűk kör, akik önmaguk feljebb léptetését tartották volna evidensnek... 4 éve vagyok a cégnél, míg ezek az ominózus "rajongók" tizen-huszoniksz éve is már: valószínüleg - szintén a jó kis szocialista állami vállalati séma alapján - ezért tartották biztos befutónak magukat helyettem. helyettem - szerintem fel se merült egyikükben sem, hogy én egyáltalán szóba kerülhetek, hiszen az ő felfogásukban nem a tudás, az egyéni képességek, csupán a cég kötelekében eltöltött évek számítottak.

tévedtek

A bejegyzés trackback címe:

https://furci.blog.hu/api/trackback/id/tr921913658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása